Украинската нация, която преди 80 години се бореше срещу нацизма,

...
 Украинската нация, която преди 80 години се бореше срещу нацизма,
Коментари Харесай

Володимир Зеленски: Украинците, които се бореха срещу нацизма през Втората световна война, отново се надигат срещу злото

  " Украинската нация, която преди 80 години се бореше против нацизма, още веднъж се опълчва на силите на злото ", съобщи президентът Володимир Зеленски в послание във връзка Деня на паметта и успеха над нацизма във Втората международна война, съобщи Укринформ. 
 
" Те нахлуха в нашия дом. Дойдоха да убиват, палят, екзекутират. Не щадяха никого – нито старците, нито дамите и децата... Те  са зверове ", описват оживели от нацистката окупация. Такива са и спомените на оживелите от съветската окупация. Същите ужаси, закононарушения на същите чудовища ", сподели украинският президент.  
 
" Преди 80 години украинците се биха, с цел да победят нацизма вечно. А през днешния ден украинците още веднъж се надигат против злото, което се появи, завърна и отново желае да ни унищожи. Това е вражеска войска която убива, изтезава и заличава мирни градове и села от лицето на земята. Това зло се назовава съветски фашизъм или в резюме – РФ ", добави Зеленски.  
 
" А когато реакцията е безгръбначна, нацистите не престават. Призивите, резолюциите и половинчатите наказания не ги стопират. И единственият въпрос, който през днешния ден вълнува Путин, е, кой ще е идващият ", предизвести украинският водач.
 
" Кога изгонването на нацистите от Украйна, за което четем в учебниците по история, ще се случи в действителния живот ", запита Зеленски. " Събитието от средата на 20-ти век ще се повтори и ще стане част от историята на 21-ви век, историята на нашата обща победа над съветското зло ", изрази убеденост той.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР